Over Jeannette

Jeannette

Tijd voor jezelf nemen kun je niet jong genoeg leren. We zijn zo vaak bezig met anderen en met wat er om ons heen gebeurt en maar heel weinig met ons zelf. Waardoor we ons lichaam ook anders ervaren. Vaak voelen we ons lichaam pas als het pijn begint te doen. Maar ons lichaam is een zeer goed werkend systeem met zijn eigen wijsheid. Het geeft vele signalen. Maar omdat we zo vanuit ons hoofd leven en maar weinig vanuit ons lichaam (hart) weten we niet meer zo goed hoe we hier naar kunnen luisteren. En meestal gaan we gewoon door zonder er aandacht aan te besteden. Uiteindelijk weet het lichaam wat goed voor ons is en laat het zich steeds meer ‘horen’. Want het kan niet meer optimaal functioneren en is uit balans. Soms is het nodig dat de signalen zo heftig worden dat we er niet meer omheen kunnen. Het kost dan weer veel tijd om in balans te komen.

Zelf heb ik dit aan den lijve ondervonden. Mijn lichaam gaf al vele jaren signalen af. Maar ik vond mezelf op dat moment niet belangrijk genoeg en had in feite mijn lichaam ook nog niet lief. Dus ik negeerde de signalen en ging maar door. Totdat mijn lichaam gewoon niet meer wilde. Het was op! Ik had jaren roofbouw gepleegd en was erg respectloos met mijn lichaam om gegaan. De diagnose: Burn-out!

En wat nu?

Allereerst had mijn lichaam heel veel rust en geduld nodig. Ook was er angst dat het nooit meer goed zou komen. Ik was erg apathisch, mijn hele voelwereld bestond (voor mijn gevoel) niet meer. Dit wilde ik niet nog eens mee maken, dat werd me al vrij snel duidelijk. Beetje bij beetje werd me duidelijk dat ik iets moest vinden waarbij ik veel vreugde ervaar en energie genereer. Ik wilde ook graag iets doen met mijn handen, mijn hart en met mensen. Dit heb ik nu gevonden in het masseren. Het is mooi om mensen aan te raken vanuit mijn hart en erop te vertrouwen dat wat er gebeurt goed is. Het is erg belangrijk voor me om het leven te nemen zoals het komt in het hier en nu en niet in het verleden of toekomst te leven. En alles stap voor stap. Graag wil ik dit ook uitdragen naar anderen. Om me meer te verdiepen in lichaamswerk , proceswerk en bewustwording ben ik met de Rebalancing® opleiding begonnen, zie ook www.rebalancing.nl.

Ons lichaam is het huis waarin we wonen. Het is uniek en helemaal van ons. We hoeven het met niemand te delen. Het functioneert wonderlijk en ingenieus en dient ons iedere seconde, 24 uur per dag, dag in dag uit. Het enige wat we hoeven doen is er goed voor te zorgen. Zonder ons lichaam kunnen we in dit aardse bestaan niet zijn. Dus verdient het op zijn minst onze aandacht, liefde, zorg en respect.